Saturday, 22 March 2014

Aliaa Sayang SEmua

hi semua.. aliaa dah lama tak menaip ni..
hari rasa sedih sangat that's why aliaa rasa nak tulis something larh..
aliaa ada 2 stories..

1. Mr NewZealand.....

-I still wonder why I can't stop thinking of him. dia hadir n pergi macam tu je.. everyday aliaa mesti akhiri hari aliaa dengan tangisan.. arrr benci sangat.. dia bawa banyak makna dalam hidup aliaa.. aliaa tak nak jadi seperti perigi mencari timba.. tapi dalam SETIAP SUJUD & SETIAP DOA, nama dia tak pernah aliaa lupa.. ustaz cakap sekarang kita tak boleh cintan cintun tapi sejak 2012 Allah dah terbitkan satu rasa 'pelik' ni, nak buat macam mana??
aliaa harap Allah dengar doa aliaa jika dia memang terbaik untuk diri aliaa, keluarga aliaa, manfaat dunia akhirat dan mampu memimpin tangan aliaa menuju ke Jannatul Firdausy... amin..



2. My Parents.....

-last year, bulan 6 rasanya, abah operate sebab usus pecah.. and pakai beg larh untuk membuang.. and semalam abah kena masuk hospital lagi sebab esok nak operate utk sambung usus..sedih sangat!! hari ni pulak,mama pergi hospital untuk teman abah..
abah, aliaa tak pandai nak tunjuk rasa sayang aliaa melalui ucapan,, aliaa mintak maaf..
aliaa sayang abah...
abah, aliaa nak abah sembuh.. aliaa tak suka kemungkinan2 yang doktor cakap..
kakak kat uitm, so maknanya aliaa nak kena galas tanggungjawab sebagai kakak kan?
abah kuatkan diri taw..

#Mr NZ saya sayang awak bukan kerana saya paksa diri saya. tak..tak..tak.. mungkin awak tak tahu sekarang.. tak apa!! awak study kt NZ bukan lama pun..4 tahun je.. insya Allah saya boleh tunggu..

#Abah..Mama..aliaa janji aliaa akan jaga mama n abah selagi Allah pinjamkan nyawa ni pada aliaa.. Aliaa janji tak akan kianati kepercayaan yang mama n abah bagi.. aliaa tahu siapa Mr NZ.. Allah tak membezakan darjat kita..

SAYANG SEMUA!!!!