Thursday, 25 July 2013

Rindu Ain buat 5History.

Assalamualaikum.
Hmm, rasanya dah berhabuk dan bersawang dah blog ni. Maklum la, sudah lama ditinggalkan. Penghuninya pergi merantau serata dunia. Acewahh !! Berangan jer lebih.  Ehehe. Tapi jangan risau. Ain dah bersihkan blog ni. Hantu-hantu pun ain dah halau. So, cuba tengok dan renung dengan penuh perasaan apa yang terbentang di hadapan mata kamu. Sungguh damai dan tenang, kan ?

Ya, ain pun rasa begitu. Jika diimbas kembali, blog ni dulu apa template dia ? Guess la... Kalau betul ain bagi choki-choki. Sedap tau kalau salut dekat roti bonanza ! Nyum nyum. Okeh, ain nampak kamu sedang kebingungan. Meh, sini ain cerita.

Emm, sebelum ni kan...blog ni guna background polka dot warna warni. Warna tema ungu. Huhu, teringat pulak raya dah nak dekat. Dah beli baju ? Warna apa tu ? Meh kongsi dengan ain. Kalau baik hati, bole la sponsor baju raya dekat ain. Hamboih, melampau yer kau ni Ain Nadhirah ! Sekali sekala, biarlah.

Haha, dulu polka dot sekarang floral. Macam mana ? Cantik tak ? Eh, mesti la cantik. Designernya pun ain. Kali ni ain baik hati. Semua free of charge. Korang nak tak ain edit ? Kalau nak bole jer tapi kena bayar la sebab tawaran free of charge tu dah tutup. Okeh, i'm just kidding. Totally, blog ni nampak simple jer kan ? Tak sarat sangat. Tak serabut sangat. Tak apa lagi ya ?

Stop fasal design whatever ni. Hmm, bila ain buka jer blog ni, ain rindu group 5History. Dah nak masuk lapan bulan dah. Macam mana mereka sekarang ? Wina, Nadia dan Eliya ? Puasa tahun ni okeh tak ? Ye la, bersahur dan berbuka di sekolah tanpa ada keluarga disisi. Mesti rasa lain kan ?

Kalau dapat jumpa pun, sekejap jer. Huhu, cadangnya nak berbuka dekat luar nanti, kan ? Bila korang nak buat ? Miss a lot ! Nak jumpa korang...nak peluk korang...nak story mory macam dulu lagi....nak hangout macam dulu. Bila la kita dapat luangkan masa bersama ?

Okeh la, setakat ni jer. 
Ain tiupkan rindu rindu sayang ain buat group 5history. Daaa... ^^

Thursday, 13 June 2013

Doakan ya.

Assalamualaikum.
Dah dua hari Aliaa tak pergi sekolah.
Dua hari tu jugak la Ain tak berapa nak ceria.
Tapi okeh la sebab masih ada Piqa.

Aliaa tak datang ada sebab.
Dia kena jaga rumah.
Jaga adik-adik dia.
Ye la, mama dia kena jaga ayah.
Ayah dia masuk hospital.
Kelmarin ayah dia operate.
Alhamdulillah, semuanya okeh.
Doakan ayah Aliaa cepat sembuh ya.

Friday, 8 March 2013

Still connect. Huhu

Assalamualaikum.
Sepi giler blog ni kan ?
Ye la, tuan-tuan punya blog busy semuanya. Eheks. Huhu, yang empat orang tu jer, yang masuk asrama. Yang tak duduk asrama tu, tak ada la busy sangat. Ada jer masa nak ber-fb, ber-blogging bagai. hehe

Wah, sesungguhnya si kesepian ni a.k.a ain teramat rindu kepada mereka tu. Huhu, kami masih dapat bercakap bersama walau tak banyak. Macam mana nak banyak, kalau cakap pun melalui phone. Keh keh keh.

 Bila berjauhan, sering jer ain dapat love message daripada mereka.

" Ain, rindu hang. "

Wah, ain pun rindu jugak. Dah tiga bulan kami dengan haluan masing-masing. Belajar sesama tapi berlainan tempat. Entah, mereka pandai daripada ain tak ? Hehe, nanti bole la kongsi ilmu kan?

Sekadar coretan daripada salah seorang 5History iaitu Ain.
Miss them laa. Bye. :)

Saturday, 9 February 2013

KITA TETAP BERSAMA

masa dapat result tu..cuma ingat kat ain je...  sebelum ni wina, elia n nadia dh pergi.. tapi sekarang aliaa pulak yang kena pergi... sayang.. maafkan aliaa ... aliaa terpaksa tinggalkan ain... macam ni ke rasa bila kita terpaksa tinggalkan orang yang kita sayang... ain.. pergi taw PSS... ingat muka tembam ni.. tengok gambar kat tab.. nangis.. tangah tulis ni pown air mata asyik jatuh je... dulu berlima

nur aliaa atiqah            A

nur syazwina               W

nur eliyana izzatie         E

nadia zulika                 N

nurulain nadhirah          A

tapi lepas ni cuma ada ain nadhirah @cik sirrun @cik nadzil


LOVING YOU FOREVER N EVER...

Saturday, 2 February 2013

Memories with Them

Assalamualaikum...

Dah lima hari Wina, Nadia dan Eliya tak ada di sisi Aliaa dan Ain... Hari tu, kira last day kami bersama masa hari Isnin.. Hari Isnin tu pulak bebudak dapat bantuan persekolahan 100 ringgit... Masa pagi tu, dah rasa dah sedih... and bila bermulanya pemberian duit tu, masing masing akan pulang dengan waris sendiri.. Dalam 5History, Nadia yang pulang dulu... Sebelum pulang, kami sempat pesan pesan dengan dia... Lepas tu Eliya.. Bila dia ambil duit tu, dia nak pergi tempat duduk nak ambil beg... Ain tengok dia.. with muka yang sedih.. Dia pun sama... And bila dia sampai tempat kami duduk, Ain dah tak tahan...terus jer air mata mengalir... Dia nangis jugak ! Semua kengkawan perempuan nangis.. Ain pesan pesan dekat Eliya, pergi sana cari kawan..jangan sesorang.. Sambil nangis pulak tu ! Tersekat sekat suara Ain sambil berpesan... Lepas tu, turn Aliaa pulak.. Aliaa mula nangis masa dia ada dengan Wina.. Then, masa Ain.. Ain tanya Wina, sapa yang datang ambil dia.. Dia kata ada jer.. Tunggu giliran kot.. Lepas dah ambil duit, Ain ambil beg..kan nak balik dah ! Sempat lagi Ain salam Wina... For the last.. Sebelum tu, waktu rehat camtu, kami sempat bergambar..sebagai kenangan.. :)
Meh la tengok gambar kami dekat bawah ni..


                                                                     Eliya dan Wina

                                                                    Aliaa dan Wina   


                                      Cik Sirrun a.k.a Ain dan Eliya..huhu, love tak jadi !


                                                                    Ain dan Wina.. :)
                                                               


                                                     Aliaa dan Eliya..haa, love ni jadi ?


                                        Peace ! Selalunya, Ain tak buat peace camni.. -_-"


                                                             Intan | Ain | Eliya | Aliaa


                                                    Orang panggil kak cik ! Inilah Wina..

Haha, perasan dak ada kekurangan ? Yeahh, Nadia tak ada dalam gambar ni.. Dia tak suka nak snap snap gambar... Rasa macam tak lengkap jer.. Hmmm.. :(
This is our last memories... Never forget each other.. Misss... a lot !

Sampai sini saja.. Bye !

Tuesday, 29 January 2013

Hanya Kami

Assalamualaikum...

Haha, history tu sejarah kan dalam bahasa melayu? Yup! Emm, kenapa nama blog ni 5History ek?
Begini ceritanya, semasa kami form3...waktu mata pelajaran Sejarah, cikgu selalu akan suruh kami buat presentation mengikut group! Jadi group kami terdiri daripada Aliaa, Wina, Eliya, Nadia dan Ain... Kami ni kan kreatif, tak mau la group ni dipanggil dengan ' kumpulan 5 ' ke hape benda.. So, diberi nama 5History setelah kata putus dikeluarkan..hehe

Sampai sekarang kami tak lupa dengan nama group ni... Kan kami sentiasa bersama..acewahh, sahabat sejati la katakan... But, kita tak selalu akan bersama dengan orang yang tersayang... Tiga daripada 5History dah tiada... mereka dah pergi ke tempat baru a.k.a sekolah baru! Sedihnya apabila berlaku perpisahan... Alhamdulillah, mereka dapat masuk asrama... Dua terbang ke SMS Kubang Pasu dan sorang lagi ke SMS Sultan Md Jiwa.. Tinggal la Ain dan Aliaa.. Miss Double A! Kami pun berharap yang kami dapat masuk asrama, ikut jejak ahli yang lain... Hee, kami tunggu result MRSM... Dapat masuk sekolah ni, syukur sesangat... :)

Walau kita jauh beribu batu, kamu kamu kamu kamu (hehe, mewakili empat orang.. tak betul dah bahasa den! ) tetap dekat di hati.... Sayang rindu buat hampa... :')

via Cik Sirrun a.k.a Ain Nadhirah